Кадър БСТВГорбачов направи коментар за събитията в Афганистан. Михаил Горбачов, последният лидер

...
Кадър БСТВГорбачов направи коментар за събитията в Афганистан. Михаил Горбачов, последният лидер
Коментари Харесай

Горбачов: Кампанията на САЩ в Афганистан бе обречена още в началото, а Русия я подкрепяше

Кадър БСТВ

Горбачов направи коментар за събитията в Афганистан. 

Михаил Горбачов, последният водач на Съюз на съветските социалистически републики, който наблюдаваше изтеглянето на руските сили от Афганистан през 1989 година след неуспешната десетилетна акция на Москва там, съобщи във вторник, че разполагането на НАТО в страната бе обречено през цялото време, оповестява " Ройтерс ", цитирайки  " РИА Новости ". 

90-годишният Горбачов преглежда руското наличие в Афганистан като политическа неточност, която изсмука скъпи запаси по времето, когато Съветският съюз претърпява това, което се оказа залеза на личното му битие.

Подкрепяните от Съюз на съветските социалистически републики управляващи в Афганистан оцеляха три години след изтеглянето на Москва, само че по този начин и не се възвърнаха от решението на Русия да редуцира помощта след разпадането на Съюз на съветските социалистически републики през януари 1992 година и паднаха по-късно същата година, съобщи news.bg.

Горбачов заяви, че НАТО и Съединени американски щати нямат късмет за триумф и са се объркали неприятно със личната си афганистанска акция.

" Те (НАТО и САЩ) трябваше да признаят неуспеха по-рано. Важното в този момент е да извлечем поуките от случилото се и да се уверим, че сходни неточности няма да се повтарят ", сподели Горбачов.

" Тази акция на САЩ бе провалено начинание през цялото време, макар че Русия го поддържа през първите стадии ", добави той.

" Подобно на доста други такива планове, в основата лежи преувеличаване на опасност и неприятно дефинирани геополитически хрумвания. Към това бяха добавени нереалистични опити за демократизиране на общество, формирано от доста племена. "

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР